ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΟΠΑΔΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ! (8.000-9.000 Αιγιώτες!) 10 Ιουνίου 1995 – 10 Ιουνίου 2018. Σήμερα συμπληρώνονται 23 ολόκληρα χρόνια από τον ιστορικό αγώνα μπαράζ Παναιγιάλειος – Αχαϊκή, που – τότε – σήμανε την αναγέννηση της ομάδας μετά από μία πολύ δύσκολη και μακρόχρονη περίοδο και την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες. Ας θυμηθούμε τι έγινε εκείνο το ζεστό βράδυ του Ιουνίου στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας…. Ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες που ορίστηκε για το Σάββατο 10 Ιουνίου 1995 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (Απ. Νικολαΐδης) θα κρίνει οριστικά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Παναιγιάλειος – Αχαϊκή και… όποιος αντέξει. Την ημέρα του αγώνα το… μισό Αίγιο μετακομίζει στην πρωτεύουσα. Τριάντα τρία (33) λεωφορεία αναχώρησαν στις 4 το απόγευμα από την πόλη και οι περίπου 1500 επιβάτες τους ενώθηκαν στο γήπεδο με τους υπόλοιπους Αιγιώτες που κατοικούσαν μόνιμα στην Αθήνα και με τους χιλιάδες που είχαν φτάσει από νωρίς με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Σύνολο 8-9.000 (!) άνθρωποι σε μία από τις μαζικότερες εξόδους επαρχιακής ομάδας που έχει καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Στο γήπεδο είναι παρόντες και 1500 – 2000 Αχαγιώτες.

Και λίγο μετά το ξεκίνημα, στο 93ο λεπτό, πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Λ. Αλεξάνδρας, πρέπει να… έπεσαν από τα κρεβάτια τους (ήταν και προχωρημένη η ώρα!). Ο Λούσκος γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής ο Δημήτρης Σπανός έπιασε την κεφαλιά και το γήπεδο… σείστηκε εκ θεμελίων. Ο Παναιγιάλειος πήρε το προβάδισμα και η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα… Παροξυσμός!!! Μέχρι που διεκόπη η κυκλοφορία στη Λ. Αλεξάνδρας και πολλοί οδηγοί κατέβηκαν από τα αυτοκινητά τους και ρωτούσαν τι έγινε!!! Ήταν η αρχή του τέλους για την Αχαϊκή πριν την αποτελειώσει ο Παναγιώτης Κούσης με ασύλληπτο σουτ 10 λεπτά αργότερα.

Στο ιστορικό αυτό παιχνίδι ο Μάκης Λιάτος είχε παρατάξει την ομάδα με τους Καράτση, Καρανικόλα, Γκουτσίδη, Αχαγιώτη, Ζώη, Ζαβογιάννη, Λούσκο, Γεωργόπουλο (75΄ Ανωγιάτη), Κούση, Δ. Σπανό, Πουαρίδη (91΄ Καραλή). Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...
⚫⚪⚫⚪⚫